عطر خانگی بسازید

اگر دوست دارید خودتان مطابق بوی مورد علاقه‌تان عطر درست کنید و از رایحه آن لذت ببرید، در اینجا روش ساخت عطر خانگی ارائه شده است که می توانید با مطالعه آن، عطر محبوب‌تان را بسازید.

به گزارش زنان خبر،

درک علم ساخت عطر

پیش از هر چیز بهتراست درک صحیحی از عطر و انواع رایحه های آن داشته باشید. عطرها، ترکیبی از رایحه های مختلف هستند که “نت” نامیده می شوند.

وقتی عطری را به روی پوست خود اسپری می کنید، بوی آن به ترتیب “نت” های زیر حرکت می کند:

نت بالایی

بویی است که به محض استفاده از یک عطر به مشام می رسد. نت های بالایی شامل مولکول های کوچکی هستند که به سرعت (معمولا درعرض۱۰ تا ۱۵ دقیقه) تبخیر می شوند.

آنها در شکل گیری احساس اولیه یک فرد نسبت به آن عطر نقش مهمی دارند و در نتیجه در فروش آن عطر بسیار مهم هستند.

از بوهای نت بالایی محبوب می توان به ریحان، ترنج، گریپ فروت، اسطوخودوس، لیمو، آهک، نعناع، شکوفه پرتقال، رزماری و پرتقال اشاره کرد.

نت میانی

بویی است که درست وقتی، نت بالایی در حال محو شدن است، خود را نشان می دهد.

ترکیبات نت میانی هسته یا بدنه اصلی یک عطر را تشکیل می دهند و و به عنوان یک پوشش برای عدم احساس بوی نامطبوع اولیه نت پایه عمل می‌کنند.

این بوی ناخوشایند ابتدایی در نت‌های پایه با گذشت زمان، مطبوع و دل‌انگیز می‌شوند.

بوهای میانی عبارتند از: فلفل سیاه، هل، بابونه، دارچین، میخک، سوزن صنوبر، یاسمن، سرو کوهی، سنبل هندی، شکوفه پرتقال، جوز، گل رز، چوب بلسان بنفش و یلانگ یلانگ.

نت پایه

هنگام محو شدن بوی نت میانی، نت پایه شروع به آشکار شدن می‌کند. نت‌های پایه و میانی یک عطر درکنار هم، اساس عطر را تشکیل می‌دهند.

نت‌های پایه، عمق و استحکام هر عطر را به وجود می‌آورند. ترکیبات این گروه از بوها غنی و عمیق بوده و معمولاً تا ۳۰ دقیقه بعد از استفاده به مشام نمی‌رسند.

اما ۴ تا ۵ ساعت دوام دارند. از بوهای این نت، می توان به چوب سدر، سرو، زنجبیل، نعناع هندی، چوب کاج، چوب صندل، وانیل و علف وتیور اشاره کرد.

ترتیب و نسبت ترکیب نت های عطر

هنگام ساخت عطر، باید از نت پایه شروع کرد و سپس نت میانی و در انتها نت بالایی را افزود. مطلوب ترین نسبت نت های هر عطر، ۳۰ درصد بالایی، ۵۰ درصد میانی و ۲۰ درصد پایه می باشد.

یک افزودنی دیگر

اگر می خواهید عطری بیش از نت های بالایی، میانی و پایه داشته باشید، باید ماده دیگری نیز به آن بیفزایید.

* فرآیند عطرسازی تان را با یک نوع روغن حامل مانند جوجوبا، بادم شیرین و روغن دانه انگور شروع کنید.

* سپس به آرامی و قطره قطره، بوهای مربوط به نت پایه، میانی و بالایی را اضافه کنید.

* در انتها باید ماده ای به این مواد بیفزایید که مواد را به خوبی در هم ادغام کند.

الکل گزینه خوبی است، زیرا به سرعت تبخیر می شود و بوی نت های عطر را منتشر می کند.

* اگر می خواهید عطر جامد بسازید، برای ثابت کننده، به جای استفاده از الکل یا آب، موم به کار برید.

محتویات مورد علاقه

اگر نمی دانید ساختار عطرتان را چگونه درست کنید که دلپذیر و مورد علاقه تان باشد، می توانید نگاهی به محتویات عطرهای محبوب بازاری تان بیندازید.

مواد لازم برای ساخت عطر خانگی

ظرف شیشه ای تیره

نگهداری شیشه عطرها به دور از نور، از عطر درون آن به خوبی محافظت می کند و خیلی زود از بین نمی رود.

بنابراین استفاده از ظرف تیره بسیار مناسب است. بدین ترتیب از طول عمر عطرتان کم نمی شود.

* مراقب باشید از ظرفی استفاده نکنید که قبلا مواد خوراکی در آن نگه می داشته اید. زیرا بوی آن مواد، وارد عطرتان می شود.

البته اگر ظرف مورد نظر حاوی ماده ای بود که می خواهید در ساخت عطر، از آن استفاده کنید، مشکلی به وجود نمی آورد. (هشدار: طعم بادام زمینی، کره، موز و شکلات، به مراتب بهتر از بوی آنهاست.)

خرید روغن حامل

وظیفه روغن های حامل، انتقال بوی خوش عطر به پوست تان است و خودشان بویی ندارند.

* روغن حامل هر نوع روغنی می تواند باشد، مانند روغن زیتون، البته اگر از بوی روغن زیتون بدتان نمی آید، گزینه خوبی است.

* با ترکیب گلبرگ های گل رز و روغن زیتون و در انتها مخلوط کردن آن با روغن ویتامین E برای ثابت نگهداشتن عطر می توانید عطر خوشبویی تهیه کنید.

خرید الکل قوی و انتخاب رایحه مورد علاقه

الکل قوی با خلوص ۱۹۰، مانند الکل انگور خنثی آلی، برای استفاده در عطر، بهترین انتخاب است. سپس بوی مورد علاقه تان را انتخاب کنید.

در واقع عطرتان می تواند از ترکیبات متفاوتی مانند روغن های معطر، گلبرگ های گل های خوشبو و برگ ها و گیاهان مختلف درست شده باشد.

دو ماده مهم که در عطرها به کار می روند، گیاهان (گل و برگ) و روغن های معطر است. اما برای ترکیب این رایحه ها، روش های مختلفی وجود دارد.

استفاده از گل ها، برگ ها یا گیاهان تازه

ظرفی را که برای عطر برمی دارید باید تمیز و شیشه ای باشد. درضمن در محکمی هم داشته باشد. البته رنگ ظرف بهتر است تیره باشد تا عطر از نور محفوظ بماند.

سپس از یک روغن بی بو به عنوان روغن حامل استفاده کنید. روغن هایی مانند روغن جوجوبا، بادام و دانه انگور مناسب هستند.

در ادامه، از گل و یا گیاهانی که مورد علاقه تان هستند، استفاده کنید. تا جایی که می توانید از گل و گیاهان تازه که بوی قویی دارند، استفاده کنید.

هنگام استفاده از گل، فقط گلبرگ هایش را به کاربرید. در خصوص گیاهان دیگر هم مراقب باشید، شاخه های خرد و ریز آنها را گرفته و فقط از برگ هایشان استفاده کنید.

شاخه ها و ساقه گل در بوی اصلی عطر تداخل ایجاد می کنند. برای اینکه بوی این گیاهان بیشتر حس شود، آنها را با یک قاشق چوبی کمی فشار دهید.

سپس کمی روغن به درون ظرف بریزید، فقط آنقدر که اندکی روی گل و یا گیاهان را بپوشاند. سپس در ظرف را محکم ببندید. ظرف را به مدت یک تا دو هفته در یک مکان تاریک قرار دهید.

اگر پس از دو هفته، بوی عطرتان آنگونه که دوست دارید، قوی نبود، گل و گیاهان استفاده شده را درآورده و گل و گیاه تازه به ظرف اضافه کنید و بگذارید، یک تا دو هفته دیگر بماند.

البته مراقب باشید روغن مورد استفاده همچنان در ظرف باقی بماند. زمانی که گیاهان جدید اضافه می کنید باید دوباره روغن به آن بیفزایید.

این کار را آنقدر تکرار کنید تا سرانجام به بوی مورد نظرتان دست پیداکنید.

سپس یک یا دو قطره نگهدارنده طبیعی مانند ویتامینE یا عصاره دانه انگور به آن بیفزایید تا دوام عطرتان افزایش یابد.

 

 

 

زندگی آنلاین

 

انتهای متن/*