بلوبری موجب بهبود سلامت قلب می شود

مطالعات نشان می دهد گنجاندن بلوبری در رژیم غذایی می تواند موجب کاهش چشمگیر ریسک ابتلا به بیماری های قلبی-عروقی شود.

به گزارش زنان خبر، محققان دانشگاه ایست آنجلیا بریتانیا می گویند مصرف روزانه یک فنجان بلوبری خطر ابتلا به بیماری قلبی-عروقی را تا ۱۵ درصد کاهش می دهد.

«آدین کسیدی»، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید: «ابتلا به سندروم متابولیک به شکل قابل توجهی موجب افزایش ریسک بیماری قلبی، سکته و دیابت می شود و غالباً استاتین ها و سایر داروها برای کمک به کنترل آنها تجویز می شود.»

در سندروم متابولیک، افراد حداقل یکی از سه فاکتور پرخطر زیر را دارند: فشارخون بالا، قندخون بالا، چربی اضافی دور کمر، میزان پایین کلسترول خوب HDL و میزان بالا تری گلیسیریدها.

در این مطالعه، محققان تاثیر مصرف روزانه بلوبری را در ۱۳۸ فرد چاق و دارای اضافه وزن (میانگین سنی ۵۰ تا ۷۵ سال) و مبتلا به سندروم متابولیک بررسی کردند.

محققان دریافتند مصرف روزانه یک فنجان بلوبری منجر به بهبود عملکرد عروق خونی و سفتی شریان ها می شود و در نتیجه ریسک بیماری قلبی-عروقی بین ۱۲ تا ۱۵ درصد کاهش می یابد.

دانستی های بلوبری

شکوفه‌های زغال‌اخته آبی شبیه ستارهٔ پنج پر است. این گیاه، به همین دلیل برای سرخپوستان میوه ای مقدس بود.

نخستین بار در سال ۱۹۱۶، وایت و کوویل، برداشت و فروش تجاری تمشک آبی، را از بوته زارهای تمشک در منطقهٔ نیوجرسی انجام دادند.

در سال ۲۰۱۶ م صدمین سالگرد تجاری سازی محصول زغال‌اخته آبی در کشور آمریکا جشن گرفته شد.

امروزه ایالات متحدهٔ آمریکا، بزرگترین تولیدکنندهٔ زغال‌اخته آبی در جهان است و بیش از ۹۰ درصد تمشک آبی سراسر جهان، در این کشور کشت و پرورش داده می‌شود.

انتهای متن/*